Інді лаб 2023 (2023)

Інді лаб 2023

У програмі 12-ого Фестивалю американського кіно «Незалежність» (The American Independent Film Festival) актуальні ігрові та документальні фільми на соціально важливі теми, що демонструють розмаїття США, американського кінематографу та силу незалежного творчого мислення; номінанти та лауреати престижних кінофорумів «Оскар» та «Золотий Глобус», фестивалю Санденс та інших.

 Фестиваль проходить за підтримки Посольства США в Україні.

Додаткова інформація про фестиваль - www.aiffua.com

 

 

Показ добірки короткометражних документальних фільмів  Лабораторії з кіновиробництва для молодих митців Indie Lab 2023 за участі авторів.

 

 

Скажи Cześć   / 17’00’’/

Режисерки: Ната Ониш та Вероніка Шустер

Через повномасштабну війну з Росією 12-річний Міша змушений тікати з рідного Києва до маленького польського містечка. Не в змозі

пристосуватися до нової реальності, хлопець намагається зберегти хоча б спогади. Міша не випускає з рук телефон – останню соломинку, що може допомогти дотягнутися до своїх друзів і пригод, що залишилися в минулому.

 

 

Мій тато дослідник блискавок / 21’00’’/

Режисерка - Щостак Ірина

«Мій тато – дослідник блискавок» – документальний фільм-рефлексія режисерки. Це спроба дочки(ро)згадати “всесвіт тата”, дослідника блискавок, який, як виявилося після його смерті, був знаним тільки на половину. І таким тривким. Це спроба помислити, скільки триває наша пам’ять про людей, які щось означали і значили, які щось робили і створювали поруч з нами. Через фільм зафіксувати, які наші зачіпки цієї пам’яті і потривати її довше. І, звісно, згадати усе чи щось, чим він для неї був.

 

 

War24   / 22’12’’

Режисери: Пересунько Тетіана та Шишко Дмитро

War24 - це рефлексивний   авторський документальний фільм про про вибір людини під час війни,  яка розпочалась в Україні.

Тікаючи від війни герої мандрують з Києва до Харкова, а потім і до Кривого Рогу де їм врешті-решт доведеться обирати - що важливіше  під час війни  - врятуватися одному або  залишатися разом попри небезпеку і загрозу життю?

 

 

Синій птах. Поет. Музикант. Режисер / 28’40’’ /

Тимошенко Сергій

В фільмі «Синій птах. Поет. Музикант. Режисер» Сергій досліджує життя і творчість трьох талановитих друзів, серед яких і сам Сергій. Друзі відчайдушно намагаються реалізувати потенціал свого таланту і зловити свого невловимого синього птаха.

 

 

Ми / 20’00’’ /

Режисер - Сашко Брама

“МИ” – автобіографічний фільм-нарис Сашка Брами, театрального режисера, який опиняється в ситуації, коли театр стає неможливим через пандемію COVID-19. Він бере відеокамеру, щоб зробити документальний фільм, і занурюється у вир пандемічних подій:робота лікарень та волонтерів, нелегальні рейви, актиковідні мітинги, ковідна бригада швидкої, пункти вакцинації, але під час зйомок в коронавірусному відділенні захворіває і переносить важку форму ковіду. Це негативно впливає на його подальший фізичний та психологічний стан, в якому неможливо осмислити відзнятий матеріал і зробити фільм. А потім одна криза змінюється іншою: починається повномасштабне вторгненням Росії в Україну.

Зйомки продовжуються: від кордону з Польщею, через який масоворятуються українці, до епіцентру військових дій – до лінії фронту на Сході країни. Мета – знайти своє місце у реальності кризи та нестабільності, і в цьому допомагає камера, завдяки якій можна дивитись на світ через екран, дивитись як на кіно. Фільм “МИ” є подорожжю людини із відеокамерою крізь час глобальних змін, крізь історії людей, з яких формується панорама суспільства в часи криз та потрясінь, що безповоротно нас змінили.

50%
0
50%
0

Жанри: документальний, короткометражка
Вікові обмеження: в Україні 16+
Тривалість: 1 г. 49 хв.
Країна: Україна

Обговорення на форумі

На даний момент на форумі немає обговорень «Інді лаб 2023». але ви можете створити свою тему на форумі

Написати відгук про фільм «Інді лаб 2023»

Написати коментар...
Написати коментар...

Інді лаб 2023, фільм 2023
Жанри: документальний, короткометражка
Україна