Головні кінопрем'єри травня: «Фуріоза», «Будинок "Слово"», «Суперники», «Ґарфілд у кіно», «Відблиск» та «Королівство планети мавп»

20 мая 2024,  14:25 | Статьи | Автор: Олена Стрельбицька

Травень порадував нас неймовірними кінопрем'єрами. Ви вже можете подивитися у кінотеатрах нові стрічки за участю Зендеї, Білла Скарсгарда, Фамке Янссен, Емілі Блант, Раяна Рейнольдса та зірок «Відьмака», «Корони» й «Людини-павука», а також вас чекають прем'єри трьох важливих українських фільмів, які має побачити кожен. І не забудьте про Фуріозу з Тором...

У кіно з 2 травня.

Напружена спортивна драма від режисера стрічки «Назви мене своїм ім'ям» Луки Гуадан'їно з зіркою «Дюни» Зендеєю у головній ролі. Вона грає Таші, дружину та тренерку знаменитого тенісиста Арта (Майк Фейст), який переживає смугу невдач. Таші записує його на змагання «Челленджер», де він змагатиметься з її колишнім коханцем Патріком (Джош О’Коннор).

У кіно з 9 травня.

Режисер Тарас Томенко зняв один з найважливіших фільмів цього року, який нікого не залишає байдужим. Події історичної драми розгортаються у 1927 році в Україні, окупованій СРСР. За наказом Сталіна у Харкові збудовано кооперативний будинок «Слово». Найвидатніших українських письменників заселяють у комфортні квартири. Усі вони стали учасниками експерименту, спрямованого на виведення нового типу радянського письменника та тотальний контроль над процесом творчості з метою створення єдиного художнього методу соціалістичного реалізму та не кожен з письменників погоджується оспівувати культ Сталіна. Неочікувано для мешканців будинку «Слово» до них підселяють нікому не відомого молодого письменника Володимира Акімова. Хто він? Ніхто не знає. З його появою в будинку «Слово» починають розгортатися дивні події, про що й досі мовчать його стіни. Історія заснована на реальних подіях.

У кіно з 9 травня.

Режисер Вес Болл вдихає нове життя в епічну науково-фантастичну франшизу «Планета мавп», події якої розгортаються через кілька поколінь після правління Цезаря. Мавпи — домінуючий вид, який гармонійно співіснує, а люди приречені на життя в тіні. Поки новий тиранічний мавпячий вождь будує свою імперію, одна молода мавпа вирушає у виснажливу подорож. Ця мандрівка змусить поставити під сумнів усе, що вона знала про минуле, і зробити вибір, який визначить майбутнє як мавп, так і людей. Головну людську роль виконує зірка хітового фентезі «Відьмак» Фрея Аллан.

У кіно з 16 травня.

Сімейне фентезі за участю Раяна Рейнольдса, зірки хітової супергеройської трилогії «Дедпул». Сюжет стрічки, яку зняв Джон Красінські, розповідає історію про дівчинку (Келлі Флемінг), яка переживає важкий досвід, а потім починає бачити уявних друзів, яких люди залишили позаду, коли вони виросли.

У кіно з 16 травня.

У новій військовій драмі від режисера «Атлантиди» Валентина Васяновича відомий актор Роман Луцький втілює українського цивільного, а згодом — військового хірурга Сергія, який потрапляє в полон російської армії в ході російсько-української війни на сході України. Перебуваючи в полоні, Сергій стає свідком страшних сцен приниження, знущання та катування українців від рук російських окупантів. У ході обміну полоненими між Україною та Росією Сергій звільняється з полону, повертається в своє колишнє цивільне життя та пробує знайти сенс життя шляхом відбудування відносин з колишньою дружиною та їх дочкою. Він по- новому вчиться бути людиною, бути батьком, який уміє кохати та підтримувати своїх близьких.

У кіно з 16 травня.

Містичний фільм жахів, де головну роль виконує актор Джейкоб Баталон, який грає Неда Лідса, найкращого друга Пітера Паркера з трилогії про Людину-павука з Томом Голландом. Коли група друзів порушує священне правило ворожіння на Таро — ніколи не користуватися чужою колодою — вони несвідомо випускають на волю зло, що ховається в картах. Тепер їм доведеться постати перед долею та вступити у перегони зі смертю, щоб уникнути майбутнього, передбаченого ворожінням.

У кіно з 23 травня.

Приквел хітового екшену Джорджа Міллера «Шалений Макс: Дорога гніву» з Анею Тейлор-Джой та Крісом Гемсвортом у головних ролях. Коли світ занепав, юну Фуріозу (Тейлор-Джой) викрадають із Зеленого Місця Багатьох Матерів та віддають до рук великої Байкерської Орди на чолі з Дементусом (Гемсворт). Пробираючись разом Пусткою, вони натрапляють на Цитадель Несмертела Джо. Поки два тирани воюють за панування, на Фуріозу чекає багато випробувань у спробі віднайти шлях додому.

У кіно з 23 травня.

Нова анімаційна комедія про улюбленця мільйонів — рудого кота Ґарфілда, голосом якого в оригіналі став зірка хітових франшиз «Вартові Галактики» та «Світ Юрського періоду» Кріс Претт. Ґарфілд ненавидить понеділки, обожнює лазанью і кожен день проводить біля телевізора. Проте цього разу на нього чекає несподівана пригода за межами дому. Після випадкової зустрічі зі своїм давно загубленим батьком — замурзаним вуличним котом — Ґарфілд і його друг Оді змушені залишити безтурботне життя та відправитися у шалену мандрівку.

У кіно з 23 травня.

Зірка «Суперників» та хітового серіалу «Корона» Джош О'Коннор повертається на великі екрани у новому фільмі режисера Аліче Рорвахера, що було представлено на минулорічному Каннському кінофестивалі. Повернувшись у рідне містечко на узбережжі моря, Артур стикається з місцевою бандою розкрадачів гробниць. Чоловік має дар, який дуже цікавить чорних археологів — уміння відчувати порожнечу. Його сила допомагає збагатитися, відкриваючи в землі сховки давнього світу, але також призводить до неочікуваних наслідків.

У кіно з 30 травня.

Ще одна українська драма — стрічка режисерки Тоні Ноябрьової, що розповідає історію про дорослішання на тлі краху епохи, — завершує цей список головних кінопрем'єр травня. 17-річна дівчина Кіра, що тільки вступила до театрального вишу, проживає своє дорослішання через розрив із сім’єю — її батьки несподівано для неї розлучаються після 20-и років ідеального, як їй здавалося, спільного життя. Кіра змушена подорослішати і прийняти нову реальність на тлі зламу старої імперії СРСР і народження нової держави України.

Який з цих фільмів ви чекаєте найбільше? Пишіть у коментарях.

361 

Написать комментарий

Написать комментарий...
Написать комментарий...

Читайте также: